2009. szeptember 25., péntek

Államtitkári köszönet a rekord döntésért


Tisztelt Csoportvezető Úr!

2009. szeptember 20-án több mint 5300 ember, többségében gyermek ült, guggolt, hasalt le, hogy krétával legalább 10 percen át színesítse az Andrássy út szürke aszfaltját. A helyszíni számlálás alapján 5317 fő vett részt az új Guinness-rekord megszületésében, azonban a közjegyző által hitelesített tényleges résztvevői létszám elérte az 5391 főt. Engedje meg, hogy az Ön intézményének, illetve csoportjának/csoportjainak is megköszönjem a részvételt a környezettudatos akcióban, hisz csak együtt, közös munkánk eredményeképpen születhetett meg a világrekord. Az óriás aszfaltrajz elkészítése Magyarország számára is üzenet, annak az üzenete, hogy együtt, közösen kell tennünk a környezetvédelemért, hazánk természeti értékeinek megóvása a jövő generációi számára közös felelősségünk. A Guinness-rekord felállítása azt bizonyítja, hogy az 5391 aszfaltrajzoló gyermek és felnőtt szavát nem csak Magyarország, hanem Európa és a Világ is meghallotta. A környezet- és energiatudatosság, illetve környezetbarát közlekedés fontosságát nagyszabású akcióval lehet a leginkább demonstrálni, amely a médiában is komoly visszhangra számíthat.

Engedje meg, hogy államtitkárként a továbbiakban is környezet- és energiatudatos szemléletre bíztassam Önt és kollégáit, illetve ismételten megköszönjem a Guinnessrekord megvalósítása érdekében tett – elengedhetetlen – szervező munkájukat.

Budapest, 2009. szeptember 23.

Üdvözlettel:

Dr. Oláh Lajos

államtitkár

2009. szeptember 3., csütörtök

Guinness-rekordot döntöttünk!

Még soha ennyien nem rajzoltak egyszerre az aszfaltra, mint vasárnap Budapesten a lezárt Andrássy-úton. A több ezer gyermek között ott voltunk mi is, Bács megyéből egyedüli csapatként.

Figyelem! Tagsági díj!

Szia! Itt az idő, hogy ebben a tanévben is befizesd a tagsági díjat (600Ft/év), ami most is feljogosít minden kedvezményre. Ha pedig még nem vagy tagunk, eljött a lehetőség, hogy te is belépj a soraink közé. Információk Ibolya néninél és Józsi bácsinál.