2010. július 22., csütörtök

Robinson tábor: még az ég is sírt, amikor bezártuk a kaput

Ennyi volt, elmúlt. Mintha csak tegnap kezdtük volna. Ez a két hét nagyon gyorsan eltelt. Hatalmas sírások közepette befejeződött az idei Robinson tábor. Köszönjük a szülőknek, hogy ránk bízták a gyerkőcöket, az ifiknek a munkát, a támogatóinknak a kitartó együttműködést. Már jönnek a pozitív visszajelzések, amelyek igen jól esnek. Rengeteg program volt a két hét alatt, velünk táborozott a Jóban Rosszban Halász Gergője, a tűzoltók segítettek átvészelni a kánikulát jó hideg vizükkel, megtaláltuk a kincset a tábor mellett, elűztük a szellemeket az erdőből és sorolhatnánk még. Örülünk, hogy a szerbiai Kishegyesről is érkeztek hozzánk vendégek.

ui.: Videó sajnos erről az évről nem lesz. A kamera ugyanis bemondta az unalmast az első turnusban. Reméljük, a fotók is visszaadják a jó hangulatot.

2010. július 9., péntek

Kedves SZÜLŐK!

Köszönjük, hogy nagyon sokan ránk bízzák gyermeküket. Igyekszünk mindent megtenni értük. Egy kis honvágy nem a világ. Egy éjszaka alatt leküzdhető. Tapasztalatból tudjuk, hogy a sírás ilyenkor alibi. A gyermek nem betegszik bele abba, hogy távol van anyutól, aputól. Kérjük, ne vigyék haza gyermeküket csak azért, mert pityereg. Pedagógusaink évtizedek óta táboroztatnak, kiválóan kezelik az ilyen helyzeteket. Minden évben van szülő, aki megköszöni, hogy anno átsegítettük a honvágyon gyermekét. Rengeteg új barátot lehet szerezni, sok program lesz. Kérjük, ha lehet, ne hozzon telefont az a gyermek, akinél esélyes lehet a honvágy. Mert ettől biztosan bekövetkezik. Telefon nélküli gyermek még soha nem akart elmenni a táborból. Nálunk van telefon, lehet érdeklődni, a gyermekkel azon is lehet beszélni. És ha bármi van, mi úgyis szólunk. Egyébként pedig érdemes visszajárni a blogra rendszeresen, naponta szeretnék fotókat feltenni. Otthonról is megnézhetik így, mit csináltunk éppen.

Már csak egyet kell aludni srácok!

A mai napnál csak a holnapi lehet szebb. Szombaton ugyanis indul az idei Robinson tábor. Sok havi készülődésünk reméljük sikeres lesz. Nagyon sok új programmal készülünk. Ilyen lesz többek között a helyszínelős játék, a sárkányok égi háborúja, a nagy szinkronizáló verseny, az éjszakai kalandtúra és még sorolhatnánk. A programokon túl több más változás is lesz, főleg olyanokban, amik tíz éve változatlanok voltak. Pl. változtatunk a megnyitó ünnepségen. De ilyen az új ebédlőnk is, a régiben pedig a pinyó és csocsó asztalokat állítottuk fel. Próbálunk több hangsúlyt fektetni a nevetésre, így rengeteg vidám vetélkedő lesz. Ami pedig unalmasabb lehetett számotokra, azokra kevesebb időt szentelünk. Az újszülöttnek persze minden új, de sokan évek óta visszajárnak, ezért muszáj módosítani már. Szóval SZOMBATON BEINDULUNK!!!!!!

2010. július 8., csütörtök

Lássátok feleim szümtükkel

Nos, hogy legyen kép is, amiről írtam. Ezt csináljuk mostanság a Robinson táborban. Építünk és ha éppen nem, akkor pihenünk, eszünk és játszunk....kackac. Most még lehet. Szombattól pedig tábor ezerrel. Este Német-Uruguay meccs, majd tábornyitó diszkó. Füst, lézer, strobi és egy csomó party fény. Ja, és zene is lesz..hahaha.

Már majdnem áll a tábor :-)

Bocsi a kihagyásért, de egyre sűrűbbek a napjaink. A blogra is kevesebb idő marad. Már egy hete keményen épül a tábor, rohangálunk ide-oda, pakolunk, szervezünk, hogy szombaton egy gyönyörűen felépített Robinson tábor fogadjon titeket. Most már reméljük marad a meleg és legalább két hétig nem lesz eső. Mert abból volt bőven. Szinte minden nap eláztunk eddig, de sebaj. Már állnak a nagy sátrak, elkezdtük a kicsik "építését", a túlélő park elkészült. Áll a pinyó asztal, a csocsó, kész a BÜFÉ, a WC és a konyha. A fürdőt is elkezdtük, megérkezett az őrbódé, a hirdető, a focikapuk. Ma már nagyjából meglesz mindennek a helye, pénteken az utolsó simításokat végezzük csak.

2010. július 2., péntek

Örömhír: már épül a tábor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Elérkezett ez a pillanat is. Ugyan már több hete rendszeresen járunk a táborba, hogy szépítsük a területet, de amikor kiköltözünk építeni, az már ezerszer más. Akkor már kicsit táborozunk. Minden nappal frankóbb lesz a terület, a helyére kerül minden. Felállítjuk a nagy katonai sátrakat, az újonnan vásárolt hatalmas party sátort, előbb-utóbb lesz hangosítás is, beüzemeljük a parabola antennát, előkerülnek a grillező cuccok, víz kerül a tábori zuhanyzóba ( birodalmi lépegető ), felszereljük a díszvilágításokat...És az első vacsora a csendes erdő közepén, fantasztikus élmény. Itt még egy sima kenyér is sokkal jobb ízű. Naná! Ez a Robinson tábor! A következő egy héten ( ennyi van vissza a táborig ) lehetőség szerint naponta közöljük a táborépítés folyamatát, igyekszünk minél több hangulatképet felrakni.

Robinson tábor: Legyen nálad elemlámpa!

A tábor területén éjszaka is égnek a lámpák. Egyrészt a biztonság miatt, másrészt azért, hogy lehessen közlekedni, megtalálni a WC-t stb. Ettől függetlenül legyen nálatok elemlámpa ( tartalék elemmel ), mert azzal a sátorban lehet keresgélni, azokban nincs világítás. Más miatt is kell majd az elemlámpa. Újdonság lesz, hogy éjszakai elemlámpás kalandtúrára megyünk az erdőbe közösen. Felderítjük az éjszakai hangokat és figyelünk az erdő minden rezdülésére.

2010. július 1., csütörtök

Robinson tábor: Még egy útmutató....

Kattints rá, akkor nagyobb lesz a térkép!

Robinson tábor: Szúnyogirtót hozzatok!

Az ország egész területén jócskán megszaporodtak a szúnyogok. Még a településeken is rengeteg van a sok esőzés miatt, az erdőkben, tó mellett pedig nagyon szeretnek élni. Tapasztalatunk szerint a nap nagy részén nincs velük gond, de napnyugtakor zümmögnek igencsak. Hatásos védekezésnek bizonyultak a leggyakoribb spray-k vagy kenhető irtószerek. Ezekkel órákon keresztül távol tarthatók a szúnyogok. Ajánlatos, hogy legyen mindenkinél ilyesmi.

Robinson tábor: A jelentkezésről.....

Többen felhívnak minket, hogy nem kaptak e-mailt, hogy elfogadtuk a jelentkezést. FONTOS, hogy nem is küldünk levelet. Minden jelentkezőt automatikusan elfogadunk. A jelentkezési lap kitöltése után meg is jelenik egy ablak, amiben ezt közöljük. Vagyis, aki a kitöltött jelentkezési lapot elküldi, annak gyermekét automatikusan felírjuk a táborba. Az is fontos, hogy a  
Robinson táborban NINCS létszámkorlát. Bármennyi gyermeket el tudunk helyezni. Találkozunk nemsokára!!!!! :-)