2009. augusztus 6., csütörtök

Nomád beszámoló Olaszországról

Megjöttünk. 5200 km-t tettünk meg 12 nap alatt. Mit mondjak? Lenyűgöző volt. Észak-Olaszországban már többször voltunk, mégis több utazónak új volt minden.
Firenze csodás, Pisa a toronnyal világhírű, Bologna, Padova nagy nevű városok. Ezeket viszonylag gyorsan megnéztük. De a 4. napon jött ROMA. Áhhhhhh....Bámulatos. Összezsúfolva egy kis helyen minden, amit tanultunk a római birodalomról. A Forum Romanum, a Colosseum, a Circus Maximus, vagy a spanyol lépcső, a Trevi-kút. Fantasztikus élmény volt. A Vatikánba éjfélkor értünk oda, akkor zárták le a teret, kongott a lélekharang, nagyon misztikus volt. Másnap világosban a pápák sírja, a bazilika, a híres kémény, mind a szemünk elé tárult. Nápolyban láttuk, milyen lepukkant tud lenni egy hatalmas kikötőváros. Pompeiben a történelemben sétáltunk. A hamu majd láva elöntötte város megmaradt a nekünk és sétáltunk a házakban, az utcákon, az akkori bordélyházban, láttuk a hullákat, amik a lávától megkövültek. Positano, Amalfi....dinnye nagyságú citromokkal, szenzációs partjával a világörökség része. Kompozás Szicíliába, fürdés Messinában, a füstölgő Etna, Cataniában Szicília legnagyobb piaca. Láttuk a pazar Siracusát, ahol már Afrika magasságában voltuk. Strand Barin majd Riminiben. Gyönyörű volt. Beszéljenek tovább a fotók!




És a dal, amely végig kísérte utunkat. Nagy sláger most Olaszországban. Srácok, emlékeztek? Big fish, do you speak english?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése