2009. június 22., hétfő

Akik vigyáznak a gyerekekre

A tábor vezetősége öt főből áll. Ők azok, akik már a tábor előtt hónapokkal elkezdik a szervezést és ők azok, akik a tábor alatt végig a gyerekekkel törődnek, szervezik a programokat. A gyermekek grundokra csoportosulnak, így versengenek egymással különböző feladatokban. A Tábori Tanács a táborvezetőkből és a grundok egy-egy képviselőjéből áll. Így együtt döntünk sok mindenről.


 

Gunity József



Pedagógus Madarason. Több évtizedes táborozási múlt áll mögötte. Táboroztatott Parádon, Káptalanfüreden, Baján, Ausztriában, Pécsett és Madarason. Több ezer gyermekre vigyázott ez idő alatt. Megkapta a legnagyobb elismerést, amit lehet kapni a gyermekekért végzett munkáért, a Gyermekekért Díjat. A pedagóguspályán végzett munkájáért is több elismerésben részesült. Szereti a természetet, óvja a környezetet, imádja hallgatni a madarakat.


Gunity Józsefné



Pegagógus Madarason. A táboroztatás területén akkora múlt áll mögötte, mint Gunity József mögött. Mindvégig segítették egymást és segítik ma is, ha gyerekekről van szó. Idén átvehette a Gyermekekért Érdemérmet, de a Gyermekekért Emlékplakett első fokozatát is megkapta korábban. Pedagógusi munkáját is többször elismerték. Szereti a virágokat, az állatokat, szívesen kísérletez a konyhában, imád napozni a tengerparton.

József és Ibolya közösen hozták létre alapítványunk gyermekszervezetét, a Robinson Grund Klubot. Tanítási időben sok-sok délutánjukat a gyerekekre fordítják, sokszor saját lakásukra hívják őket. Ünnepekről emlékeznek meg, országos versenyeken vesznek rész és szerepelnek sikerrel, támogatóikkal jótékonysági akciókat szerveznek a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére. Évente 100-120 programot tartanak a madarasi gyerekeknek, családoknak. Tíz éve tengerparti nyaralásra viszik segítőiket, ismerőseiket, vagy egyszerűen: mindenkit, aki szereti a nomád kirándulásokat.


Gunity Gábor és Csomor Anita



Magamról néhány szót.  :-) Pedagógusként végeztem, de nem tanítóként dolgozom. A főiskola után újságírást tanultam, ezen a pályán helyezkedtem el. Több mint húsz év táborozási múlt áll mögöttem. Néhány éve átvehettem a Gyermekekért Emlékplakett második fokozatát. Mindenem a hangtechnika, így nem csoda, hogy én felelek a táborban a stúdióért, de én készítem a fotókat és a videót is. Tábortüzek alkalmával veszem a gitáromat és néhány dalt mindig szívesen eljátszom.

Anita pedagógus végzettségű. Testnevelést tanított egy iskolában és a jövőben is szívesen dolgozna ilyen munkakörben. Vállalt munkát már Angliában is, ott is gyermekekkel törődött, így a nebulókkal jól megérteti magát. Szívesen fut és olvas, szeret sokat lenni szeretteivel.


Zentai Krisztián



Krisztián nem pedagógus, de munkája alapján ezt senki nem mondaná meg róla. Hét éve táborozik velünk és azóta minden nyáron fix tagja a Nomád Tours csapatának, illetve budapesti és egyéb kirándulásainknak. A gyerekek szeretik, mert sokat törődik velük, segít nekik a mindennapi dolgokban. Ő felel a zászlóért, rengeteget dolgozik a Büfében, besegít a főzésben, vagyis nélkülözhetetlen tagja a táborvezetésnek. Pár éve ő is átvehette a Gyermekekért Emlékplakettet.

A bemutatott felnőtteken kívül ifik segítik a táborban zajló munkát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése